Platt formar. Ser du? Indikerar det att vi bli formade av det platta? Ökar ytligheten? Tappar vi djupet? För att de gör oss avskärmade? Av skärmar är du kommen. Avskärmad ska du åter varda? Death by Zoom. Är det nästa död efter den berömda Powerpoint-döden?

Power point betyder ordagrant kraften peka. Peka kraften. Fokusera den till bilder förstärkta med kort text. Eller lång, som oavkortat leder till just Death by power point. Är vi på väg mot en avskärmad själslig död? Efter några timmar på Zoom känner jag mig utzoomad. Som Edward Munchs ”Skriet”. Springandes i panik mot verkliga möten. Där tekniken inte förlamar, förstelnar och ger ångest. Så ja. Det finns en risk för mer själslig död. Jag är ingen Kapten Zoom. Det finns bara en Kapten Zoom. Han hade grön superhjältekroppsstrumpa i min barndom.

Colorful mind

Jag vill kunna beröra. Utbyta energi. Få den att cirkulera. Påverka rummet och alla som lyssnar med min.

Jag har aldrig använt Power point. Det har känts point less. Det finns kraft i total närvaro. T o m bilder stör den. Budskapet och kroppsspråket i sig är starkt nog. Där berättarkonsten får ett eget rum. Där energin är uttryck nog. Där intrycken inte måste vara bildbaserade. Där hjärnan får vila från yttre bildintryck och kreativt skapa egna bilder till det den lyssnar till. Hjärnan älskar det.

Ge mig en scen eller utrymme. En penna och ett glas vatten räcker för mig. Jag älskar nämligen att vara analog. Vara estradör. Använda kroppsspråket. Interagera med lyssnarna. Behålla lyssnarfrekvensen. Förmedla insikter. Belysa. Beröra. Förfära. Förundra. Förändra.

Jag vill inte bli avskärmad. Av skärmar är jag inte kommen. Vill inte åter varda.

Jag vill dela rum med dig. Dela min värld med dig.
Utan att förstärka. Försköna. Förfina. Jag vill äkta rå realitet och mänsklighet. Utan filter. Det vill jag fortsätta vara.

Jag är ingen Kapten Zoom, MEN, jag har definitivt galaxer i mina braxer. Precis som du.

— Maria Magnfält

#deathbyzoom