MariaUnder hela mitt liv har jag fått medvetna och undermedvetna uppmaningar om att jag ska förminska mig själv. Ändra på mig. Det har troligen du också. Vad har omgivningen sagt till dig?

Jag har fått höra allt ifrån att jag tar ”för mycket plats” till att jag pratar ”för mycket”. Fått höra att jag är ”för känslig”. Det är en märklig plats det här. Ett märkligt land där förminskningen av oss börjar så fort vi pluppar ut i Landet Lagom där alla ska stöpas i samma form. I skolan var jag ”för duktig”. ”För snabb”. På jobbet var jag ”för glad”. ”För hälsosam”. Eller som kollegor kunde uttrycka det i fikarummet: – Vad du är tråkig. Det var inte själva fruktsalladen som var tråkigare än semla. Nej, hela jag var alltså tråkig.

Glad, hälsosam, snabbtänkt och duktig. Tydligen en riktigt farlig kombination. I vuxen ålder har jag varit ”för öppen”, ”för djup”. ”För spirituell”. Uppenbarligen en hotfull sprängladdning invirad i kollektivets begränsande grunda, ytliga, avstängda och smått själsdöda bittra filt av avund. Självaste ursprunget till det osynliga jantetäcket. Som alltså när som helst skulle kunna detonera den begränsande uniforma svepningen runt Landet Lagom.

Jag har däremot fått så mycket acceptans. Främst av barn och ungdomar. Som älskar att bli sedda på riktigt. Jag har blivit oerhört älskad av de med s k diagnoser, utan förbehåll. För de är välsignade nog att inte kunna anpassa sig till kollektivet. De älskar öppenheten, transparensen och sanningen. Härom veckan tittade Johanna upp och spände ögonen i mig, efter att vi på hennes initiativ hade mediterat tillsammans några minuter. Hon är en nittonårig tjej inom autismspektrat som jag är ledsagare för. Hon sade: – Är du verkligen säker på att du inte har några diagnoser, Maria? Jag svarade med ett leende på läpparna: – Jag har säkert allihop!!! Sedan brast vi i gapskratt. 

Vilken otroligt sinnesrubbad tillvaro vi faktiskt lever i här. Den baseras på djupt rotade, men ack så störda, föreställningar. Som kallas normala. Fast de inte är det. De följer inte själva livets lagar. Inte de universella högre lagarna heller. Därför är samhället dysfunktionellt och kallar paradoxalt människor utanför den våta filten för dysfunktionella. Kallar mig ”för spirituell”.  När livet är spirituellt i sin natur. Det finns inget liv som inte är det. Dessutom är varenda unge unik. Varenda egenskap en kvalitet. Kvalitet. Ordet andas värde, eller hur? Där olika är unika. Där det spirituella är enda vägen framåt. Utan kontakt med skapelsekraften, vår inre natur, naturen och våra högre värden återstår bara en sak: okunskap och totalt sönderfall.  

Du är helt oumbärlig. Precis som jag. Livet vore omöjligt utan mig. Utan dig. Eller som mina favoriter Kanin och Nalle Puh säger:

winnie-the-pooh

Utan Puh skulle äventyret vara en omöjlighet, sa Kanin högtidligt…. Omöjligt utan mig! En sådan björn är jag! sa Puh stolt för sig själv.
Källa: Nalle Puh – A.A. Milne

En sådan björn är jag också. Och du med. Tiddelipom.

Jag är en pratmakerska som kan ta plats. Det betyder inte att jag tar den för någon annan. Jag tar min plats och hjälper dig att ta din. I hela min intuitiva känsliga öppenhet. Iförd min sunda medvetna kroppskostym hjälper jag dig att bli stark och trygg inuti. Hjälper dig att avtäcka mer av din storhet. Jag kan det. Vet du varför? För att jag är för mycket. För mycket är ren resurs.

Din och min inbillade otillräckliga litenhet eller ”jag duger inte som jag är-program” gynnar ingen. Den gör inte världen bättre eller ändrar kollektiva mönster. Ändrar du programmen inom dig däremot. Så påverkar du. Storheten som kommer inifrån gör nämligen det. Den förändrar allt. Ju fler vi blir som medvetet avvecklar rädsloprogrammen och kastar av oss den trånga jantemanteln ju snabbare sker förändringen i det kollektiva. För det är vi som utgör kollektivet. Eller hur? Nu spränger vi oss ut ur fångenskapen. Tillsammans.

Har du med fått negativa återspeglingar som du vill frigöra dig ifrån? Vi gör det i stort samförstånd. Du vet var jag finns.

Jag låter min älskade favoritpoetissa Edith Södergrans uppmaning avrunda för hennes ord lever också i och genom mig: ”Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är”.

Det anstår icke heller dig att göra dig mindre än du är.

Vår litenhet och avstängdhet gynnar ingen. Storheten däremot. Förändrar allt.

– Maria Magnfält, detonationskraft & transformativ PT