Vishet blir vis och het när vi delar på ordet. Ibland använder jag det som pepp när jag vill minnas min vishet. Att den är het. Den borde vara hetare. En brännande fråga. För den är vår största gåva. Som Einstein uttryckte det: ”Det intuitiva sinnet är en helig gåva och det rationella sinnet är en trogen tjänare. Vi har skapat ett samhälle som hedrar tjänaren och har glömt gåvan. ”

Den djupa visheten borde styra. Det är dags att börja minnas gåvan den intuitiva intelligensen och vår inneboende mystik utgör. Vi måste göra allt för att väcka den igen. Det är vårt förbannade ansvar. Att skapa en bättre värld för våra barn.

Två flickor håller varandra i handen medan de går över en bro.

Mystik är fysik. Den är beprövad vetenskap. Kvantfysik är andlighet i allians med vår existentiella intelligens. Ändå är den i vårt land fortfarande sovande. Vi är de som förlorar på det. I hälsa. I livsupplevelse. I livsglädje. Utan den har vi skenande stress, psykisk ohälsa, ökad mobbning, högst självmordsstatistik och ett sönderfallande samhälle med ett ökande kallt mellanmänskligt klimat.

Mystik är ren fysik. På ett sätt till. Vi hittar den i vår egen fysik. Inom oss själva. Våra intelligenser eller åtminstone våra intelligensers potential är det som skiljer oss från många av de övriga arterna på planeten jorden. Endast delfiner som art, med späckhuggaren som störst i delfinfamiljen, har lika stor hjärna som människan i förhållande till kroppsvikt. Två arter har det vi har. Ändå beter vi oss som att vi är korkade. Som om vi inte ens fattat det viktigaste.

Vi är satta här som väktare av och för livet. Väktare av jorden och jordens makalösa resurser. Vi har fått störst hjärna, inte för att INTE använda den. Utan för ATT använda den. Till det den är avsedd för. Behålla den stark och frisk, utan ständigt kortisolpåslag i en fight-flight respons på livet. Vi behöver börja där. Med en medveten ny respons på vad vi är här för att göra och vara. Vi behöver börja använda det vi vet. Ändra vår livsstil.
Vi måste träna på att minnas vilka vi är. Meditation är en sådan väg. Avgiftning av kroppen och att skapa giftfria miljöer en annan. Tillsammans behöver vi skapa medvetna kulturer där vi inte stänger av känslor p g a skam och skuld. Det gör dem till emotioner som fastnar. Vi får blockeringar som gör oss sjuka i en lång rad livsstilssjukdomar och psykosomatiska åkommor.

earth nature

Det är dags att implementera vetenskapen och esoteriken som är överens om att vi är energivarelser som känsloenergin passerar genom. Vi behöver ta tillbaka vår kraft genom ceremonier. Genom äkta förlåtelse. Visste du t e x att ceremonier hjälper vår hjärna att läka våra kroppar? Det finns mycket forskning endast vi med specialintresset holism och holistiskt läkande känner till. Ändå finns kunskapen. Den är dessutom uråldrig. Den existerade långt före dig och mig. Så trampar vi runt här avskurna från naturen och från vår egen mänskliga visdom.

Allt börjar med förståelse. Mer kunskap. Att medvetet söka den. Söka efter sanningen om oss själva. När vi hittar den kan vi transformeras och transformera. Vi kan bygga en klokare verklighet. Där vi är i kontakt med vår storhet. Våra förmågor som bara väntar på att aktiveras.
Det är hög tid att minnas att mystiken är vårt ursprung. Utan den dör vi. För att åter igen citera Einstein. Vi dör inte inte bara bildligen. Utan vi dör bokstavligen. Kroppen är själen och utan inre kontakt med vår andlighet blir vi sjuka miljöer som skapar sjuka miljöer. Dags att vända på trenden. Det börjar här. Det börjar nu. Med din och min miljö. Din och min kropp.

Mystik är fysik. Mystik är också ren metafysik.
När vi återfår den här kontakten med vår inneboende intelligens förstår vi att vi ska vårda livet, vår boplats jorden, oss själva och varandra. Detta borde väl ändå vara självklart? Vi är istället pinsamt efterblivna som art (art på engelska blir konst. Vi borde vara konst. Inget annat.) på så många områden. Varför?

Colorful mind

Vår gatekeeper i hjärnan som ger oss tillgång till våra djupare nivåer har stängts. Dörren som ger oss naturlig tillgång till undermedvetet och omedvetet har påverkats. Vår största intelligens som börjar i tarmfloran och sedan ska passera vårt öppna hjärta på sin väg upp till hjärnan med sin information. Har blivit rubbad. Därför är mänskligheten rubbad. Signalerna har blivit störda. Så vi beter oss stört.

Vi är egentligen medkännande magnifika varelser med en visdom utöver det vanliga. Våra goda egenskaper hindras av dålig tarmflora, toxiner som förgiftar oss och framförallt hindras vår kontakt med vår djupare intelligens. Som både finns i magen, i hjärtat och i vår hjärna. Så länge som den dörr som förbinder oss med kärleken och det stora medvetandet vi alla är, förblir stängd har vi en känsla av separation och vilsenhet. Som gör oss irrationella. Som gör oss styrda, inte av våra sanna jag av medveten kärlek. Utan av icke medveten litenhet, separationsångest, överlevnadskamp, kontrollbehov och därmed missbruk av makt för egen vinnings skull. Som i sin tur rubbar balansen både i våra kroppar och i vår yttre verklighet.

En återgång till mystiken, medvetenheten, kontakten med vår största intelligens inom oss plus ge oss själva tjänsten avgiftning; av störda tankar, blockerade emotioner samt en återgång till förståelsen av vårt energifält. Vi kan medvetet återkoppla alla kretsar i våra trasiga energifält. Det finns många som gjort det. Gör det. Våra kroppar är självläkande system. Utan motstycke.

Tänk vad en helad mänsklighet skulle skapa? Tanken svindlar.

Så länge vi fortsätter att förgifta oss själva med gifter och en stressad livsstil blir vi fast i överlevnadsrädsla. Som skapar kortisol som krymper vår Hippocampus och som skapar adrenalin som bryter ner vår vävnad. Galenskapen fortgår. Ett stort glas rumstempererat glas med ekologisk pressad citron på fastande mage när du vaknar. Ger levern förutsättning att rensa sig själv från toxiner. Börja där. Med en avgiftning vi alla kan göra.

Meditera och återta kontakten med ditt inre. Gör det. Sakta ner och fördjupa dina andetag. Hjälper avgiftningen. Skapar en alkalisk hälsosam miljö i kroppen. Det kan vi alla göra.

Det är två enkla startvägar till ett mer medvetet, klokare och sundare liv. Vänta inte. Du är förändringen världen behöver.

Medvetandet och kärleken vi är kan förändra allt. Det vet vi. Vi ÄR det. ”Mirakler” av tillfrisknande sker hela tiden. Förlåtelse läker svåra symptom. Cancer krymper. Tumörer försvinner. När vi använder vår självläkande förmåga och djupa intelligens. Vi behöver öka medvetenheten kring all visdom som redan finns. Inom dig.

De redan mer medvetna behöver få hamna i rampljuset. Ytan har fått stå i rampljuset länge nog. Nu är det dags för djupet att komma in i vardagsrummen och beröra, väcka och skapa en medveten rörelse genom alla. Så att vi förstår att vi inte är trasiga. Vi är hela. Vi behöver dock väcka liv i helheten och heligheten vi alla inrymmer. Den som inte alla än har åtkomst till. Rubbad balans kan balanseras. Störda miljöer kan återställas.

Maria M Didalarion formar ett hjärta med sina händer

Vi är magnifika varelser. Vi är visheten personifierad. Dags att inse det och förändras.

All kärlek
Maria